GRADSKI ODBOR BELIŠĆE

08.10.2011

Slika

Svim graankama i graanima

grada Beliša

estitamo dravni blagdan

 Dan neovisnosti.

 

Predsjednik Gradskog odbora 
   HDZ-a Beliše             
 Dinko Huis, dipl.iur.          

 

 


ODRAN SABOR HDZ-a IV. IZBORNE JEDINICE 06.10.2011

„Hrvatska demokratska zajednica pobijediti e i u ovoj, IV. Izbornoj jedinici. Ujedinimo se i zajedno krenimo u pobjedu jer mi smo stranka estitih, pametnih i poštenih ljudi. Bez vrstog HDZ-a nema ni vrste i stabilne Hrvatske!“, poruila je predsjednica HDZ- a Jadranka Kosor obraajui se izaslanicama i izaslanicima Sabora HDZ-a IV. izborne jedinice. Pozvala je medije da HDZ-u daju jednaku medijsku šansu, dok e ostalo, za pobjedu, uiniti lanstvo stranke.

Predsjednica Kosor se osvrnula na protekle dvije godine rada stranke i Vlade kazavši kako je u tom razdoblju napravljeno puno za dobrobit Hrvatske na gospodarskom i meunarodnom planu, a najbolji dokaz tome je ulazak Hrvatske u EU. Unato silnim podmetanjima i ponienjima, opstali su i jaali, i HDZ i hrvatska Vlada. „Mnogi su protiv nas i mnogi nas ele uništiti, ali im poruujem da nee uspjeti. Ulaskom u EU mi smo im uništili san o Jugoslaviji“, poruila je predsjednica Kosor. 

Slika

Posebno se zahvalila svim hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima i invalidima Domovinskog rata jer bez branitelja ne bi bilo ni slobodne Hrvatske. Poruila je da nikome neemo dozvoliti da nam kroji smijemo li slaviti Dan pobjede i Dan Domovinske zahvalnosti te da emo ništavnima proglasiti sve dokumente JNA jer nitko ne smije dozvoliti da hrvatski branitelji budu optueni, uplašeni i ponieni. „To je pitanje nacionalnog ponosa. Glas za HDZ je glas za branitelje i njihovo dostojanstvo!“, naglasila je predsjednica Jadranka Kosor, podsjetivši što je sve SDP za svojega mandata lošega uinio braniteljima poevši od smanjenja prava na dalje.

Govorei o programu HDZ-a za predstojee izbore istaknula je da je gospodarstvo u središtu programa te da e se nastaviti sa smanjivanjem razliitih nameta i olakšavanjem uvjeta za poslovanje svim gospodarstvenicima, ali ujedno da e se nastaviti i beskompromisna borba protiv korupcije. „Naš program se zasniva na programu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tumana i njegovom snu da postanemo lanicom Europske unije. Naša dunost je uvati demokršanske vrijednosti i u EU moramo biti ono što jesmo“, kazala je Kosor.

lanstvo stranke pozvala je da daju sve od sebe, kao i do sada. „Traim od vas puni angaman i naglašavam da je svatko od lanova jednako vaan i jednako vrijedan. Recite obitelji i prijateljima da je program HDZ-a otvoren i iskren, i govori što emo raditi, ali i što neemo. Mladi ljudi, gospodarstvo, smanjenje nezaposlenosti i sveukupni razvoj Hrvatske bez korupcije naš je cilj“, kazala je predsjednica Kosor poruivši na kraju okupljenima da e HDZ uvati Hrvatsku koja e biti ponosna lanica Europske unije.

U sportskoj dvorani „Zrinjevac“ izlaganje predsjednice snanim pljeskom je popratilo više od 2.000 izaslanika i izaslanica. Na poetku su im se obratili domaini skupa predsjednik HDZ-a Osjeko-baranjske upanije Tomislav Ivi, predsjednik HDZ-a Virovitiko-podravske upanije Josip aki i predstavnik gospodarstvenika Ivan Slami, predsjednik Uprave TVIN Drvne industrije iz Virovitice te potpredsjednik HDZ-a Vladimir Šeks.


ODLUKA O SAZIVANJU ZBORA GRAANA 03.10.2011
Slika

VELIANSTVENO OKUPLJANJE GOTOVO 10 TISUA LANOVA HDZ-a 19.09.2011

Slika

„Pobijedit emo na izborima jer elimo uvati Hrvatsku“, poruila je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u svojemu govoru izaslanicima 14. Opeg sabora HDZ-a. Gotovo 10.000 izaslanica i izaslanika iz svih krajeva Hrvatske tijekom cijelog dogaaja poruke u govorima prekidali su burnim pljescima oduševljenja i ustajanjem.

Uz govor predsjednice ponajviše oduševljenja izaslanika  izazvao je govor glavnoga tajnika Europske puke stranke koji je poruio da Bruxelles Zagrebu nee biti kao Beograd nekada. Izaslanicima su se obratili poduzetnici  iz svih krajeva Hrvatske, kao i gosti iz srodnih stranaka. Izvještaj o radu stranke izmeu dva sabora prikazan je u obliku filma u kojemu je posebno istaknut rast BDP-a od 0,8 posto uz naglasak na poetnu poziciju prije dvije godine kada je BDP bio minus 5,8 posto.

Velianstveno okupljanje lanova Hrvatske demokratske zajednice završilo je pjevanjem stranake himne „Boe, uvaj Hrvatsku“ i skandiranjem: „HDZ! HDZ! HDZ!...“ 

www.hdz.hr


KONFERENCIJA ZA NOVINARE PREDSJEDNICE HDZ-a 22.08.2011

Reagirajui na na intervju Slavka Linia u jednom tjedniku, Kosor je rekla kako je u intervjuu Lini jasno zaprijetio pravosuu, kada je govorei o glavnom dravnom odvjetniku Mladenu Bajiu rekao "vidjet emo kako e dovršiti otvorene procese i kako e se sve to dokazati na sudu."

"To je izravna, otvorena prijetnja dravnom odvjetniku, DORH-u, USKOK-u i izravna i otvorena prijetnja pravosuu u cijelini, ukljuivši sudove i suce", kazala je Kosor. Podsjetila je kako je jedan od otvorenih procesa i 'afera trnica' koja je na dnevnom redu od oujka prošle godine. "To je izravna prijetnja, to je izravna uputa i poruka svima u pravosuu: uvajte se, ne dirajte naše! Onda moda i imate neke šanse, u suprotnom, ama baš nikakve", rekla je Kosor.

Naglasila je kako je to za HDZ "alarmantno i zabrinjavajue" jer nitko od elnika 'Kukuriku koalicije" nije javno na to reagirao, pa ni oni koji se zaklinju u Europu i eurospke standarde, kao ni oni koji su "dušom i tijelom bili za završetak pregovora s EU". Ocijenila je kako je to jasna najava da bi, ukoliko SDP s koalicisjkim partnerima doe na vlast, suspendirali sva dostignua koja su postignuta te da bi se sudilo i procesuiralo "po nalogu s Iblerova trga". Predsjednica HDZ-a smatra kak su to "nikad izravnije i nikad bahatije prijetnje neovisnom pravosuu u Hrvatskoj".


Više
BELIANSKI BAZEN I SLUBENO GRADSKI 18.07.2011

Gradsko vijee grada Beliša na subotnjoj je sjednici (09.07.) usuglasilo predloeni Sporazum o zamjeni nekretnina izmeu Grada Beliša, Beliša d.d. i Kombela d.o.o, koji je potpisan u utorak. Rad Povjerenstva na elu s predsjednikom Gradskog vijea Dinkom Huisom, a u kojem su sudjelovali predstavnici svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeu, kao i predstavnici izvršne vlasti, strunih slubi grada i Beliša d.d., tako je doveo do Sporazuma kojim belišanski bazen prelazi u vlasništvo Grada Beliša. Grad e pak, zauzvrat, posredstvom komunalne tvrtke Kombel d.o.o., Belišu d.d. ustupiti nekretninu Industrijsko dvorište u tvornikom krugu.


Više
ENE ZAJEDNICE "KATARINA ZRINSKI" POSJETILE GOSPOU ANU VUKOVI 11.03.2011

 SlikaNa Meunarodni dan ena 8.oujka 2011. godine, lanice zajednice ena „Katarina Zrinski“ osjetile su svoju najstariju lanicu, gospou Anu Vukovi iz Beliša i prigodno ju darivale kolaima, koje su same ispekle, zdjelom raznog voa, sokovima, kavicom i nezaobilaznom crvenom ruom. Gospoa Ana ivi sama od kako joj je umro suprug, bolesna je no unato svemu još uvijek se sama poslui i brine o kuanstvu. Veoma je vedre naravi i drueljubiva tako da nam je vrijeme provedeno s njom zaista

Slika

brzo prošlo u ugodnom razgovoru i druenju. Na odlasku smo obeale da emo ju opet vrlo rado posjetiti bez obzira na prigodu. Gospoa Ana se zahvalila na poklonima i naglasila da nismo trebale ništa donijeti jer ona sve ima te da ubudue darivamo nekog kome je pomo zaista i potrebna.


KONKRETNI DOGOVORI RJEAVANJA VLASNIKIH ODNOSA U GRADU BELIU 10.03.2011

 

Povjerenstvo za utvrivanje stanja imovinsko-pravnih odnosa na podruju grada Beliša koje ine predstavnici svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeu odralo je juer (03.03.) svoju etvrtu sjednicu. Sjednici su prisustvovali, uz predsjednika Povjerenstva Dinka Huisa i drugi lanovi Povjerenstva: Slavko Marjanevi, Marija Pitner, Marija Ili, Tomislav Vukeli, Zlatko Adjulovi, predstavnik strunih slubi Grada - Slavko Mileki, te predstavnik Beliša d.d. – Jandre Romi i gradonaelnik grada Beliša Zvonko Bori.Povjerenstvo za utvrivanje stanja imovinsko-pravnih odnosa na podruju grada Beliša na temelju rasprave provedene na 4. sjednici usvojilo je slijedee zakljuke:

Više
IBENIK: HDZ-u GOTOVO 50 POSTO MANDATA 01.03.2011

Po prvim neslubenim podatcima šibenskoga gradskog izbornog povjerenstva na nedjeljnim izborima za gradske etvrti i mjesne odbore najviše mjesta, ak 155 od ukupno 330, osvojila je Hrvatska demokratska zajednica (HDZ). Koalicija SDP-HNS, koja je u Šibeniku na vlasti, druga je s 19 posto i HSP trei sa 16,03 posto mjesta.
Na 79 birališta glasovalo se za 330 predstavnika u 16 gradskih etvrti i 29 mjesnih odbora. Izborima za gradske etvrti i mjesne odbore odazvalo se 22,13 posto biraa, a najviše, ak 75 posto, izišlo je u Perkoviu, a najmanje u Danilu, tek 10,6 posto.
Ovim putem estitamo lanovima i vodstvu HDZ-a grada Šibenika na ovako dobrom izbornom rezultatu.


HUMANITARNA AKCIJA MLADEI HDZ-a BELIE 21.02.2011

Mlade HDZ-a grada Beliša organizirala je humanitarnu akciju pomoi socijalno ugroenim sugraanima.

Slika

Provedena je akcija sakupljanja odjee i obue na podruju grada Beliša i prigradskih naselja u kojima postoje temeljni ogranci Mladei Hrvatske Demokratske Zajednice. Sakupljena je velika koliina odjevnih predmeta koja je po završetku akcije u subotu 19.02.2011. godine donirana udruzi Sv. Vinko Paulski, humanitarnoj organizaciji koja djeluje na podruju grada Beliša. Akcija je provedena uz pomo Kluba mladei Crvenoga kria Valpovo.

’’Veliko nam je zadovoljstvo sto moemo našim skromnim doprinosom pomoi radu udruge Sv. Vinka Paulskog i našim sugraanima kojima je potrebna pomo. Ovo je jedna u nizu naših akcija kojima pokazujemo solidarnost prema socijalno ugroenim stanovnicima grada Beliša i nastavit emo sa marljivim radom u svrhu pomaganja onima kojima je pomo potrebna.’’  Istaknuo je Matko Jerbi, predsjednik Gradske organizacije Mladei HDZ-a grada Beliša.                                                                 


PRIOPENJE GRADSKOG ODBORA HDZ-a BELIE 20.02.2011

HDZ Beliše u vezi reagiranja predsjednika HNS-a Beliše Slavka Marjanevia, na naslov intervjua predsjednika HDZ-a Beliše Dinka Huisa, dipl.iur., u listu Valpovštine-info, donosi slijedee priopenje:

„HDZ Beliše razumije potrebu HNS-a Beliše za politikim djelovanjem no najoštrije odbacuje zlonamjernu tezu HNS-a da „iznosi neistine graanima“, kako stoji u njihovom reagiranju. U naslovu intervjua koji glasi “Nakon gotovo 10 godina HDZ je opet na vlasti“ i koji predstavlja uobiajenu politiku formulaciju za stranku/e koja sudjeluje u vlasti, kao i u sadraju predmetnog intervjua, HDZ Beliše ne vidi nikakvu neistinu, niti da je time bilo koja stranka koja u ovom trenutku obnaša vlast u Gradskom vijeu zakinuta.

ak štoviše, mišljenja smo da se iz samog sadraja intervjua moe išitati politiko uvaavanje ne samo prema partnerima u Gradskom vijeu i HNS-u kao tehnikoj podršci ve i strankama koje ine oporbu.

Smatramo da smo do sada kao stranka pokazali znaajnu konkretnost za zajedništvom za boljitak Grada bez obzira na pripadnost strankama. To praktino pokazujemo inicijativama i aktivnostima u radu Povjerenstva za utvrivanje stanja  imovinsko-pravnih odnosa u gradu, radom u Mjesnom odboru Beliše, poticanjem društvenog ivota, kao i omoguavanjem graanima da iskau svoje mišljenje i prijedloge za unapreivanje ivota u Gradu bez obzira na politiku pripadnost.

Isto tako smatramo kako ne bi bile „nesagledive posljedice“ za Grad da se nije konstituiralo Gradsko vijee kako se navodi u reagiranju HNS-a. Iako bi posljedica bilo, u tom sluaju graani bi imali i priliku izabrati one koji imaju stvarne projekte i sigurni smo da ih u ovih zadnjih godinu dana istinski prepoznaju. Doduše, bilo bi i nesagledivih posljedica za neke stranke koje vjerojatno u sluaju novih izbora ne bi ušle u sastav Gradskog vijea.

HDZ Beliše smatra da je povod takvog tendencioznog reagiranja bio posjet predsjednika HNS-a povodom 20. obljetnice HNS-a Beliše, kao i poetak izborne godine i cijeli sadraj neprimjerenog reagiranja stavlja u taj okvir. Naravno, i dalje pozivamo HNS Beliše na suradnju u Gradskom vijeu grada Beliša i nadamo se da e ovakve situacije u djelovanju stranke izostati. Isto tako HDZ Beliše smatra da se eventualni budui nesporazumi ili nejasnoe izmeu stranaka, a s obzirom na zajedniki poloaj u Gradskom vijeu, ne trebaju rješavati ovim putem ve dijalogom odnosno razgovorom.

Ovom prilikom i pozivamo sve graane, udruge, institucije i stranke da se ostavimo  ispraznih dnevno politikih nadigravanja. Iskaimo meusobno poštovanje uvaavajui naše razliitosti. I prije svega - dogovarajmo se u interesu zajednice.

Neka jedino mjerilo vrijednosti bude koliko stvarno, a ne na rijeima, dajemo doprinos da naš zajedniki Grad uinimo dostojnijim za ivljenje i starijih, a još više naše djece.“

Politiki tajnik HDZ-a Beliše:

Marko Pavi, dipl.ing.el.

RAZGOVOR S DINKOM HUISOM dipl.iur. O PRVOJ GODINI NA ELU HDZ-a BELIA 18.02.2011

Konsolidacija i revitalizacija stranke, dobri rezultati na mjesnim izborima, preuzimanje vlasti u Gradskom vijeu, tek su neki od dogaaja koji su obiljeili prošlu godinu u Gradskom odboru HDZ-a Beliše. A lavinu tih dogaaja pokrenula je promjena na elu belišanskog HDZ-a. Naime, s ciljem revitalizacije stranke u Belišu, poetkom prošle godine za povjerenika GO HDZ-a imenovan je Dinko Huis, diplomirani pravnik iz Beliša. Ubrzo je odrana i izborna skupština GO HDZ-a na kojoj je Huis jednoglasno izabran za predsjednika, a i izabrani su i novi lanovi ueg vodstva stranke. Svi oni zajedno pokrenuli su brojne aktivnosti, a one su pak dovele do rezultata zbog kojih se s pravom moe rei da je belišanski HDZ nakon dugo godina ponovo u uzletu.

-Osvrt na prošlu godinu:

Nakon što sam imenovan za povjerenika, a nešto kasnije i izabran za predsjednika Gradskog odbora HDZ-a Beliše, zajedno sa suradnicima, odnosno sa lanovima Gradskog odbora, pokrenuo sam niz aktivnosti u cilju revitalizacije stranke u Belišu. To je zapravo bio i preduvjet za daljnje uspješno djelovanje. U razdoblju od izborne skupštine HDZ-a do izbora za vijea mjesnih odbora uspjeli smo konsolidirati sve temeljne ogranke na podruju Grada Beliša (njih devet), a ovdje posebice istiem temeljne ogranke u Vinogradcima i Gorici gdje od 2005. godine HDZ nije ima temeljni ogranak. Za mjesne izbore smo se dobro pripremili, odradili smo niz akcija u svim naseljima koje su graani podrali i zbog svega toga dobri rezultati nisu mogli izostati. Na mjesnim izborima pobijedili smo u Belišu, Bistrincima, Veliškovcima, Tiborjancima i Bocanjevcima, a pobjeda u Kitišancima promakla nam je za samo tri glasa. U svim tim prigradskim naseljima predsjednici Vijea su iz redova HDZ-a. Znaajno je spomenuti da je u samom Belišu na svih šest birakih mjesta najviše glasova dobila lista HDZ-a. To je najbolji pokazatelj našeg ozbiljnog pristupa, kvalitetnog programa i dobrog odabira ljudi koji su inili tu listu.

-Aktivnosti koje su obiljeile prošlu godinu

Usporedo s aktivnostima vezanim uz mjesne izbore radili smo i na jaanju Mladei HDZ-a Grada Beliša, a potaknuli smo i aktivniji rad u Zajednici ena Katarina Zrinski. Kad kaem mi, mislim na tim ljudi koji je zajedno sa mnom odradio veinu posla. Tu su Marko Pavi, politiki tajnik GO HDZ-a, Dubravko Šilovi i Kristijan Šoši potpredsjednici, Krunica Rupi, predsjednica TO Beliše, Vlasta Sumarev, povjerenica Zajednice ena Katarina Zrinski Beliše, Matko Jerbi, predsjednik Mladei HDZ-a Beliše, Draen Andraši, Branko Šmit, kao i predsjednici temeljnih ogranaka u svim naseljima i naravno prof.dr.sc. Vladimir Jelki, koji je godinama bio na elu GO i koji je naš gradski vijenik. Neizmjeran doprinos takoer, dali su svi lanovi stranke prema svojim mogunostima i znaajan broj graana koji su nisu lanovi a podravali su i podravaju naše aktivnosti koje pokreemo. Tako ekipirani bili smo spremni i preuzeti odgovornost pri rješavanju krize vlasti u Gradskom vijeu.

Gledano s pozicije HDZ Beliše mogu rei da se stranka vratila na vlast u Gradskom vijeu grada Beliša nakon gotovo deset godina djelovanja u oporbi. Bez obzira na postojee velike probleme s kojima je grad suoen mogu rei da imamo dovoljno strunosti i snage  uhvatiti se rješavanja postojeih i nadolazeih problema. Cilj nam je pokrenuti intenzivan razvoj grada putem projekata koji e biti prepoznati od resornih ministarstava, nacionalnih i meunarodnih (ponajprije EU) zaklada i fondova.

Na ovome smo ve poeli raditi, te je na naš prijedlog ustrojeno i Povjerenstvo za utvrivanje stanja imovinsko-pravnih odnosa koje okuplja sve stranke iz Gradskog vijea, otvoren je prvi slubeni web Portal MO-a Beliše koji ima i svoju razvojnu dimenziju u dijelu Prijedlozi graana

-Planovi za naredno razdoblje:

Što se tie stranakog rada ova e nam godina protei u daljnjem osnaivanju stranke i pripremama za parlamentarne izbore. U Gradskom vijeu Grada Beliša i dalje emo raditi na osmišljavanju novih projekta, posvetit emo se rješavanju nekih zaostalih pitanja, kao što je primjerice, rješavanje vlasništva nad nekretninama. To je pitanje koje ve dugo stoji i doista je krajnje vrijeme da ga se intenzivira. Graanima Beliša bih poruio da e sva naša strunost i energija biti usmjerena na rješavanje stanja u kojem se Grad nalazi. Posebno emo se angairati oko stvaranja uvjeta za bri gospodarski oporavak, što je preduvjet cjelokupnog razvoja grada Beliša. Moramo izraditi kvalitetne projekte koje e prepoznati strani i domai investitori i u koje e ulagati novac. Neke od tih projekata aplicirat emo i na natjeaje pred pristupnih fondova EU. Nedostatak novca nije uvijek prepreka i esto je zapravo samo izgovor da se ništa ne poduzima.

Mi emo to nastojati promijeniti.


PRIGODNO DARIVANJE POVODOM DANA ZALJUBLJENIH 14.02.2011

SlikaPoetak obiljeavanja današnjeg Valentinova potjee daleko u povijest u vrijeme staroga Rima. Tada je kršanstvo bila mlada religija a na vlasti je bio car Klaudije II. Car je zabranio enidbu i zaruke vojnicima kako bi sprijeio njihovu elju za ostankom kod kue umjesto odlazak u rat. No u to doba ivio je i sveenik Valentin. Sveenstvo je moralo poštovati odluku, no Valentin je ipak ostao pri svojim ivotnim ciljevima i potajno vjenavao one vojnike koji su to htjeli. Careva ruka ga je naravno sustigla, strpavši ga u tamnicu. Na dan 14. veljae Valentinu su po carevoj kazni odrubili glavu. Nedugo nakon smrti, narod je Valentina proglasio svecem pa tako danas i mi u modernom vremenu slavimo Valentinovo - Dan zaljubljenih. Povodom tog dana u subotu 12.veljae 2011. godine ispred gradske trnice u Belišu Mlade HDZ-a i Zajednica ena „Katarina Zrinski“ organizirali su prigodno darivanje, dijelei medena srca.


MLADE DIJELILA ITO POVODOM DANA SV. LUCIJE 17.12.2010

SlikaU subotu 11. prosinca 2010. godine ispred gradske trnice u Belišu Mlade HDZ-a i Zajednica ena "Katarina Zrinski" organizirali su prigodno darivanje graana uoi boinih praznika. Kako se bliio blagdan sv.Lucije, graanima su u prigodnim runo izraenim platnenim vreicama dijelili pšenicu, elei odrati tradicionalni kršanski obiaj sijanja pšenice.


11. OBLJETNICA SMRTI PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA 16.12.2010

SlikaDana 10. prosinac 2010. navršava se 11 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja samostalne hrvatske drave Franje Tumana koji je predsjednikom Republike postao 26. lipnja 1990. Tim su povodom predstavnici Hrvatske demokratske zajednice grada Beliša poloili cvijee i zapalili svijee na grobu dr. Franje Tumana. Minutom šutnje odali su mu poast, kao i poast braniteljima koji su ivot dali za slobodnu domovinu.Obavijesti

   
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Gradska organizacija HDZ-a
grada Belišća

 

Kralja Tomislava 198a
31551 Belišće

e-mail: hdzbelisce@gmail.com

Korisni linkovi
HDZ Belišće - facebook HDZ MHDZ
Copyright © 2016. Hrvatska Demokratska Zajednica GO Belišće
Sva prava pridržana
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"