GRADSKI ODBOR BELIŠĆE

MLADE HDZ-a OBILJEILA 20. ROENDAN

 
Mlade HDZ-a RH je 11. Rujna 2010. pred više od 6 000 tisua svojih lanica i lanova, proslavila u Ciboni 20 godina svog osnutka, istiui punu potporu predsjednici stranke i premijerki Jadranki Kosor te Vladinu Programu gospodarskog oporavka, a premijerka je na skupu istaknula kako e braniti ivotni standard svih, te da u tome od nje nema veeg sindikalista. Na organiziranoj proslavi dvadesete obljetnice osnutka mladei prisustvovala je i mlade hdz-a grada Beliša.

...

Mlade HDZ-a, pred više od 6 000 tisua svojih lanica i lanova, proslavila je danas u Ciboni 20 godina svog osnutka, istiui punu potporu predsjednici stranke i premijerki Jadranki Kosor te Vladinu Programu gospodarskog oporavka, a premijerka je na skupu istaknula kako e braniti ivotni standard svih, te da u tome od nje nema veeg sindikalista.

"Dok god imamo mogunosti, branit emo i branit u standard svakog zaposlenika u dravnoj upravi, svakoga lijenika, svake medicinske sestre, svakoga uitelja, profesora i svake istaice, branit u i standard umirovljenika, vaših djedova i baka", rekla je premijerka Kosor.

Predsjednica Vlade RH time je uzvratila na neke zahtjeve da se smanje plae u javnim slubama te mirovine, naglasivši da bi takvo smanjenje smanjilo i potrošnju, a time i proraunske prihode.

"Neki su traili smanjivanje plaa i mirovina, ali su s druge strane govorili da e to sve vratiti kad dou na vlast", kazala je Kosor pred više od 6.000 lanova HDZ-ove Mladei na skupu u zagrebakoj dvorani "Draena Petrovia".

Dodala je kako "moramo još više raditi i zarezati još dublje, kako bismo se nosili s drugima, koji su konkurentniji od nas".

"Ali, isto tako moramo braniti standard svih umirovljenika, radnika, studenata, aka, i u tome nema veeg sindikalista od mene", istaknula je premijerka Kosor.

Ponovila je da se od Vlade RH trai ustrajnost u teškim vremenima, te da je Vlada donijela niz teških odluka i rezova, nunih odluka, ne samo da bi se izišlo iz krize, nego i kako bi se sprijeilo njezino ponavljanje.

Naglasila je i da Vlada nee posustati u borbi protiv korupcije, a oporbu optuila da nije spremna pomesti pred vlastitim vratima.

"HDZ radi, dok mnogi iz oporbe, mnogo prije izbora, dijele ministarska mjesta i daju obeanja da koja znaju da ih nikad nee ispuniti", rekla je.

Premijerka Kosor izrazila je i uvjerenje da e HDZ ponovno pobijediti na parlamentarnim izborima 2011., a Mladei HDZ-a je zahvalila na snanoj potpori, poruivši da ih nee ostaviti.

"Ja posustati i odustati neu, ja vas neu napustiti. Najlakše je kad je teško dii sidro i otii. Ovdje sam s vama tu je vodstvo stranke, jedan uz drugoga, svi oni uz mene i tako emo opet pobijediti na parlamentarnim izborima 2011", rekla je.

Mladima je poruila da se ne srame domoljublja i da u svakoj prilici budu ponosni što su lanovi i lanice HDZ-a, te ih je pohvalila što uvaju uspomenu na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tumana, što su okupljeni lanovi Mladei HDZ-a pozdravili burnim pljeskom.

Obeala im je i da e se boriti da u Hrvatskom saboru ubudue bude "bar dvostruko više mlaih od 35 godina".

Predsjednica Mladei HDZ-a Martina Bani izvijestila je da organizacija ima više od 67 tisua lanova, te da je u zadnja dva mjeseca Mladei HDZ-a pristupilo 2.000 novih lanica i lanova.

Kazala je da je Mlade HDZ-a ponosna na prošlost, ali i da je "zahvaljujui modernom vodstvu i promišljanjima predsjednice stranke, dobila zaslueno mjesto i priliku za dokazivanje".

"Mlade HDZ-a mora stati na prvu crtu borbe za gospodarski oporavak, izlazak iz krize i prikljuenje velikoj europskoj obitelji", istaknula je Bani.

Na proslavi je prikazan i kratki film o 20 godina Mladei HDZ-a, a predstavili su se i neki uspješni mladi HDZ-ovci.

Na proslavi obljetnice Mladei HDZ-a bili su i mnogi lanovi Predsjedništva HDZ-a, ministri te saborski zastupnici.Obavijesti

   
HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Gradska organizacija HDZ-a
grada Belišća

 

Kralja Tomislava 198a
31551 Belišće

e-mail: hdzbelisce@gmail.com

Korisni linkovi
HDZ Belišće - facebook HDZ MHDZ
Copyright © 2016. Hrvatska Demokratska Zajednica GO Belišće
Sva prava pridržana
powered by Belkatalog CMS - J. K. "Gašo"